מדינת ישראל, משרד החינוך
פרסי ישראל
משרד החינוך
פרסי ישראל
הצהרת נגישות

מדינת ישראל,

משרד החינוך

מקבלי פרס ישראל

share
שתפו עמוד:
מקבלי פרס ישראל

רשימת מקבלי פרס ישראל

תמונת קולאג'

ברשימת מקבלי פרס ישראל תוכלו לאתר את כלל מקבלי הפרס החל משנת תש"ס ועד היום. ניתן לחפש לפי תחום קבלת הפרס או לפי חיפוש חופשי. 

מקבלי הפרס לשנת תשפ"ג

  • פרופ' אביטל גזית

    פרופ' אביטל גזית – בתחום חקר מדעי הסביבה וקיימות

    פרופ' (אמריטוס) אביטל גזית הוא מחלוצי המחקר בישראל בתחום מקווי מים מתוקים (לימנולוגיה). הכינרת, הנחלים, המעיינות ובריכות החורף הם מערכות אקולוגיות מהמאוימות והפגיעות ביותר במדינת ישראל. זאת כתוצאה מזיהום, שאיבת יתר, שינויי אקלים והפרעות אנושיות אחרות.
  • אמל נסראלדין

    אמל נסראלדין – בתחום מפעל חיים – תרומה מיוחדת לחברה ולמדינה

    אמל נסראלדין הינו מנהיג, איש רוח, שליח ציבור ודמות מופת בחברה הישראלית בכלל ובעדה הדרוזית בפרט. חזונו של אמל נסראלדין היה ועודנו מבוסס על חבירה ושותפות של כלל אזרחי המדינה לשם קידומה של החברה. בחזונו, שוויון בנתינה, בחובות ובזכויות מביא להישגים לאומיים, כלכליים, ביטחוניים, חברתיים ואישיים.
  • פרופ' אמנון שעשוע

    פרופ' אמנון שעשוע – בתחום מפעל חיים – תרומה מיוחדת לחברה ולמדינה

    פרופ' אמנון שעשוע, מדען וחוקר בעל שם עולמי, ניחן ביכולת נדירה לשלב בין ההיבטים האקדמיים והתעשייתיים של הבינה המלאכותית ולתרגם פריצות דרך מדעיות לכדי הישגים טכנולוגיים בקנה מידה בין־לאומי. מעטים המדענים אשר הופכים חדשנות ויצירתיות אקדמית ליזמות עסקית מצליחה. פרופ' שעשוע נמנה עם קבוצה נדירה אף יותר – אלו אשר בכל פועלם דבקים בחזון בלתי מתפשר לרתום את הטכנולוגיה לטובת האנושות ולהפוך את העולם שאנו בו חיים למקום טוב יותר.
  • פרופ' דב שוורץ

    פרופ' דב שוורץ – בתחום חקר מחשבת ישראל

    פרופ' דב שוורץ, מהמחלקה לפילוסופיה יהודית באוניברסיטת בר־אילן, שייך לדור הצעיר של חוקרים במחשבת ישראל. הוא מן הפוריים והבולטים ביותר במדעי היהדות בפרט ובמדעי הרוח בכלל במדינת ישראל. הוא פרסם עד כה 54 ספרים, מתוכם 49 ספרים בעברית ו־5 באנגלית, לצד למעלה מ־220 מאמרים בכמה שפות. קשת הנושאים של כתיבתו המחקרית מרהיבה. היא משתרעת על פני מאות שנים ותקופות שונות
  • פרופ' זמירה מברך

    פרופ' זמירה מברך – בתחום חקר החינוך

    פרופ' זמירה מברך היא חוקרת פורצת דרך, מהמובילים בארץ ובעולם בתחום חקר תהליכים קוגניטיביים ומטא־קוגניטיביים וקידום החינוך המתמטי. פיתחה וחקרה שיטות הוראה חדשניות לשיפור ההישגים הלימודיים של כלל הלומדים, ובעיקר של תלמידים מהפריפריה ומרקע סוציו־אקונומי מגוון.
  • יהואש הירשברג

    יהואש הירשברג – בתחום מוזיקה ומוזיקולוגיה

    יהואש הירשברג נמנה עם דור המייסדים של חקר המוזיקה הישראלית והוא גם אחד מבכירי החוקרים החיים בינינו כיום ומהפוריים שבהם. הוא נולד בתל אביב באפריל 1938, ולאחר לימודי כינור ותיאוריה באקדמיה למוזיקה בתל אביב השתלם באוניברסיטת פנסילבניה (1966–1971), שם קיבל את תואר הד"ר במוזיקולוגיה היסטורית בשנת 1971.
  • יוסף לוי - דקלון

    יוסף לוי (דקלון) – בתחום זמר עברי

    יוסף לוי, המכונה דקלון, נחשב לאחד מעמודי התווך של הזמר הים־תיכוני הישראלי ואחד הזמרים המגוונים בז'אנר הזה, בו היה אחראי למאות להיטים שהפכו לקלאסיקות ישראליות. במהלך השנים הוציא למעלה מ־40 אלבומים.
  • פרופ' יורם דינשטיין

    פרופ' יורם דינשטיין – בתחום חקר המשפטים

    פרופ' יורם דינשטיין הוא מן המומחים המובילים בעולם בתחום המשפט הבינלאומי הפומבי לענפיו השונים ומן האבות המייסדים של חקר המשפט הבינלאומי הפומבי בישראל. הוא העמיד תלמידים הרבה, אשר רבים מהם השתלבו בתפקידי מפתח באקדמיה הישראלית ובשירות הציבורי.
  • מיכל רובנר

    מיכל רובנר – בתחום אומנות פלסטית

    מיכל רובנר היא מבכירות האומניות והאומנים בישראל. יצירתה האומנותית מתייחדת בשפה מקורית ופורצת דרך בתחום הצילום, הווידאו והמיצב האדריכלי. רובנר זכתה להכרה משמעותית והצלחה בארץ ובעולם על ידי המוזיאונים החשובים וקהל שוחרי האומנות.
  • פרופ' מיכל שוורץ

    פרופ' מיכל שוורץ – בתחום חקר מדעי החיים

    פרס ישראל במדעי החיים הוענק לפרופ' מיכל שוורץ על תגליותיה פורצות הדרך, שהביאו להבנה חדשה של התפקוד המשותף של מערכת החיסון והמוח. עבודתה פתחה כיווני מחקר חדשים בחקר המוח ובהבנת מחלות מוח ניווניות חשוכות מרפא. תגליותיה כוללות את תפקיד המפתח של תאי מערכת החיסון בתהליכי ריפוי מערכת העצבים המרכזית, גילוי חשיבותה של מערכת החיסון בתפקוד המוח הבריא וגילוי הקשר בין ירידה בתפקוד מערכת החיסון ודמנציה.
  • פרופ' עמנואל פלד

    פרופ' עמנואל פלד – בתחום חקר הכימיה

    פרופ' עמנואל פלד הינו מדען וחוקר בעל שם עולמי בתחום המחקר והפיתוח של סוללות ותאי דלק, ומחלוצי טכנולוגיית סוללות הליתיום. פרופ' פלד היה הראשון בארץ שהקים מעבדת מחקר המתמחה בסוללות ותאי דלק באקדמיה, וכבר בתחילת דרכו המדעית (1979) הציע מודל פורץ דרך להבנת תהליכי מעברי יונים אלקליים בממשק הביניים בין האנודה המתכתית והאלקטרוליט הנוזלי.
  • הרבנית רחל הבר

    הרבנית רחל הבר – בתחום מפעל חיים – תרומה מיוחדת לחברה ולמדינה

    הרבנית רחל הבר היא דמות כריזמטית וצנועה, חדורת שליחות ונחושה, הממשיכה את דרכו של בעלה, הרב ישעיהו הבר ז"ל, ומובילה את ארגון "מתנת חיים". באופן מעורר כבוד, על אף מגבלות נגיף הקורונה בשנים האחרונות וכנגד כל הסיכויים, הפעילות בארגון הולכת ומתעצמת. התרומות נעשות מתוך מניעים אלטרואיסטיים, לרוב ללא קרבה משפחתית, וברובן גם ללא היכרות מוקדמת עם החולה הנזקק.

זוכי עבר

בעמודים שלפניכם תוכלו לקבל מידע על מקבלי פרס ישראל החל משנת תשי"ג ועד שנת תשנ"ט 1953-1999